Meja Makan

  • 22:40
  • 3 comments

Penting ke sesebuah meja makan kena beli pada sesebuah rumah? Pada Abe, penting kot. Sebab apa ek? Sebab Abe ni ada bumper yang besar kat bahagian depan, senak perot kalau makan bersila, hehehhhe. Harap2 korang paham la ye :-)

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read more »

Frame Pada Dinding

  • 13:06
  • 2 comments

Frame pada dinding akan dapat menyerlahkan lagi hiasan pada sesebuah rumah. Kadang2 jugak, bila frame pada dinding yang terlalu banyak akan boleh 'menyemakkan' dinding rumah kita. Dalam keadaan contoh frame yang Abe pamerkan ni, ianya dah cukup simple dan sesuai. Cantik.....

Tak semestinya kita menggunakan frame yang mahal untuk mencantikkan dinding, frame2 yang biasa jugak akan kelihatan cantik jika kena pada cara susunan dan cara gantungannya... Selamat mencuba...

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read more »

Haiwan Belaan Di Rumah...

  • 11:18
  • 4 comments

Lama sudah Abe tak menulis di QueReka ni, rindulah pulak nak meng'update' QueReka ni hari ni... Hehhehee... Belaan di rumah? Maksud Abe, haiwan belaan di rumah... Bukan belaan lain tau, hurmmmmmm... Jgn salah faham ye. Hantu dll Abe tak amik kira...

Di rumah Abe, Abe ada membela ikan. Kalu korang nak tahu, dekat umah Abe, ada 4 buah Akuarium yang berisi ikan belaan Abe. Tu hobi Abe tau, rasa tenang bila dapat tengok ikan belaan berenang dalam akuarium tu, sungguhhhh....

Selain ikan, ramai jugak yang bela haiwan lain. Antaranya ialah kucing... Banyak lagi lah, hamster ada, biawak ada, ular ada, kura2 ada... Mcm2 lagi lah.... Terpulang pada induvidu, bergantung pada tahap kerajinannya, hehehehe

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read more »

Batu Sungai Masuk Rumah?

  • 19:09
  • 0 comments

Batu sungai? Ye ke Batu Sungai sesuai utk bawak masuk ke dalam rumah? Ye tak ye pun, yelah jugak... Memang, zaman sekarang ni, apa2 pun akan nampak kreatif jika kena pada tempatnya... Contohnya, bekas lilin umah Abe ni... Acu cuba try test tengok betul2, nampak kan, hhehehehehe.. BATU SUNGAI dah masuk ke rumah Abe, hhehhehhe...

Selamat mencuba...

Published with Blogger-droid v2.0.6
Read more »

Tong Sampah? perlu ada ke dalam setiap rumah?


Agak2nya lah, apa yang korang pikir bila tengok Tong Sampah? Soalan Abe, perlu tak dalam setiap rumah, kita letak tong sampah? Cer jawab.....
Published with Blogger-droid v2.0.6
Read more »

Post Terbaik QueReka Minggu Ini

Search Blog QueReka

 

Copyright © 2010 Que Achmad meReka, All Rights Reserved. Design by DZignine